Werkgevers

Wat is payroll?

Payroll betekent letterlijk ‘loonlijst’ en dat woord geeft een van onze kernbezigheden aan: administratie. Wij zorgen ervoor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de administratieve rompslomp die personele zaken met zich meebrengen. Zoals bijvoorbeeld het voeren van een salarisadministratie, wat wij voor u doen. Uiteraard houdt u daarbij nog steeds de touwtjes stevig in handen.

De voordelen van payroll

Er zijn verschillende gebieden waarop 365 Cleanit uw onderneming kan ontzorgen. Allereerst nemen wij u de belangrijkste en grootste werkgeversrisico’s uit handen. 365 Cleanit is de juridische werkgever van uw medewerkers, wat betekent dat u minder werkzaamheden en verantwoordelijkheden heeft. Denk alleen al aan de tijd die u bespaart omdat u geen salarisadministratie meer hoeft te voeren. Uw ondernemersrisico’s dalen maar uw flexibiliteit neemt in grote mate toe.

Zo heeft u bijvoorbeeld geen kosten bij ziekteverzuim, geen verplichtingen wat betreft ziektebegeleiding en geen contractrisico’s. Kortom: 365 Cleanit ontzorgt.

Payroll contract

Werknemers die via 365 Cleanit bij uw organisatie werken, kunnen verschillende soorten arbeidscontracten hebben. Welk soort payroll contract uw medewerker krijgt, is onder andere afhankelijk van de duur van het arbeidscontract en de afspraken die we met u maken. Gebruik maken van een payroll contract is mogelijk in het eerste jaar dat uw medewerker bij u werkt. Hierover willen we u graag wat meer vertellen.

Wat kost payroll?

Om antwoord te geven op de vraag “Wat kost payrolling?” kijken we eerst samen naar de CAO die binnen uw organisatie geldt. De kosten van payrolling zijn hier namelijk van afhankelijk. Nadat we de CAO hebben bekeken, komen we samen tot de meest kostenefficiënte oplossing voor uw onderneming.

Eén van de voordelen van payrolling is dat de payroll kosten vergelijkbaar zijn met uw eigen loonkosten maar niet hoger worden bij ziekteverzuim in uw organisatie. U profiteert gegarandeerd vijf en een half jaar lang van 0% ziekteverzuimkosten omdat uw medewerkers op de loonlijst van 365 Cleanit staan. Hierdoor vallen uw totale loonkosten vaak lager uit bij payrolling.

Ziekteverzuim

Wist u dat een zieke werknemer u anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel kost als zijn/haar brutoloonkosten? Om te voorkomen dat u onverwacht voor deze (hoge) kosten komt te staan, is het belangrijk om uw arbobeleid op orde te hebben. Maar wij begrijpen ook dat het u, door de vele veranderingen in de wetgeving, veel tijd kost om uw arbobeleid aan te passen of zelfs opnieuw in te richten. Daar kan 365 Cleanit u bij helpen.

CAO

365 Cleanit is aangesloten bij de ABU. Daar zijn we trots op, aangezien organisaties die lid zijn van de ABU moeten voldoen aan specifieke lidmaatschapscriteria en gedragsregels. Hiervoor worden er in ons bedrijf zeer regelmatig uitgebreide kwaliteitstoetsen en audits uitgevoerd door controlerende instellingen. Met 365 Cleanit bent u dus verzekerd van een betrouwbare partner die altijd voldoet aan de hoogste eisen.

De ABU CAO stelt onder andere dat iedere intermediair een nieuwe werknemer vanaf zijn of haar eerste werkdag de inlenersbeloning moet betalen. Dit betekent ook dat de medewerkers die u via 365 Cleanit inleent op een zestal belangrijke punten onder dezelfde arbeidsvoorwaarden werken als het personeel dat bij u op de loonlijst staat.

365 Cleanit