Pensioen

In Nederland krijgt iedereen een AOW-uitkering van de overheid als basispensioen. Daarnaast bouw je een aanvullend pensioen op. Dat aanvullend pensioen is door 365 Cleanit ondergebracht bij StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten).  Deelname aan dit pensioen is verplicht voor iedereen die werkzaam is als uitzendkracht, payroller of gedetacheerde, dus ook via 365 Cleanit.

StiPP kent 2 regelingen: de Basisregeling en de Plusregeling. Of- en in welke regeling u pensioen opbouwt, is onder andere afhankelijk van de duur van de werkzaamheden en bij welke brancheorganisatie uw opdrachtgever is aangesloten. Hieronder een uitleg van de twee regelingen.

De basisregeling

De basisregeling is voor uitzend-/payrollkrachten van 21 jaar en ouder die tenminste 26 weken bij één werkgever hebben gewerkt. Die 26 weken hoeft overigens geen aaneengesloten periode te zijn. Je blijft maximaal 52 werkweken in de basisregeling, daarna neem je deel aan de plusregeling. De premie voor de basisregeling bedraagt 2,6 % over het pensioengevendloon. Wij betalen voor jou de volledige premie; er wordt hiervoor niets ingehouden op je loon.

De plusregeling

Werk je langer dan 78 weken als uitzend-/payrollkracht, dan bouw je pensioen op in de plusregeling. De premie voor dit pensioen/deze regeling wordt ieder jaar vastgesteld door het bestuur van StiPP. Kijk op de website van StiPP voor de actuele premie. Tweederde van de premie wordt betaald door 365 Cleanit, eenderde betaal je zelf. Ook is er een nabestaandenpensioensregeling, en bij arbeidsongeschiktheid betaalt het fonds de pensioenpremie.

Meer informatie over je pensioen of heb je een vraag voor 365 Cleanit?

Heb je vragen over je pensioenopbouw of over StiPP? Neem dan een kijkje op de website van StiPP. Kom je er niet uit of vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact op met 365 Cleanit. We helpen je graag verder. Je kunt ons 365 dagen per jaar bereiken via telefoonnummer 088-3365566 of via e-mail: info@365cleanit.nl.

365 Cleanit